Polecamy

„Pyszne obiady” Anny Starmach – zerwij w kuchni z monotonią

Pyszne obiady Anny Starmach – zerwij w kuchni z monotonią
Napisane przez Gandalf

„Pyszne obiady” Anny Starmach to propozycja dla osób, które poszukują inspiracji do gotowania prostych lub wyrafinowanych, ale zawsze smacznych obiadów na każdą okazję. Warto po nią sięgnąć, jeśli tylko kochacie eksperymentować w kuchni i często zastanawiacie się czym zaskoczyć swoich gości. Dzięki niej pożegnacie monotonię i zaczniecie czerpać niesamowitą przyjemność z gotowania!

Ocena Blog Gandalf:

Pyszne obiady

„Pysznie” znaczy „dobrze”, czyli przepisy Ani Starmach

Jakie określenie codziennych i świątecznych posiłków jest najbardziej pożądane w naszych kuchniach? Oczywiście: „pyszne”! Słownik synonimów zawiera aż kilkadziesiąt wyrazów bliskoznacznych zastępujących ten przymiotnik. Pozostańmy tylko przy takich, jak: „rewelacyjne”, „prześwietne”, „wyborne”, „nieziemskie”. Któż by więc nie chciał tak jadać, a przy tym nie musiał na przygotowanie posiłków przeznaczać zbyt dużo czasu? Dla osób, które lubią dobrze zjeść (a to nie oznacza dużo i tłusto!) jest właśnie książka Anny Starmach „Pyszne obiady”, w której czeka mnóstwo świetnych i łatwych do wykonania przepisów.

Pyszne obiady dla rodziny i przyjaciół

Z pewnością każdy z nas ma swój ulubiony zestaw dań. Kochamy polską kuchnię, a w niej kotlety mielone, klopsiki, zrazy wołowe, pieczonego kurczaka, nieśmiertelny rosół, a na deser sernik lub szarlotkę. Tradycyjne potrawy od pokoleń królują na naszych stołach, ale coraz chętniej sięgamy także po nowości – np. kuchnię włoską lub dalekowschodnią. Mimo wszystko nadal poszukujemy nowych smaków i chcemy olśniewać najbliższych, którzy siadają z nami przy wspólnym stole, prawda?

Na tę potrzebę odpowiada Anna Starmach – kulinarna gwiazda telewizyjna znana z programów takich, jak „Master Chef” i „Master Chef Junior”. „Pyszne obiady” to siódma książka kulinarna jej autorstwa, która już pierwszego dnia po ukazaniu się w księgarniach znalazła wielu nabywców. Wśród nich znaleźli się przede wszystkim ci miłośnicy sztuki gotowania, którzy znają poprzednie tytuły tej autorki i którzy są fanami kulinarnych programów telewizyjnych, gdzie Anna Starmach zachwyca nie tylko znajomością tajników gastronomii, ale też wdziękiem, urodą i niewymuszonym sposobem bycia. I choć jak prawdziwa gwiazda ma wielu fanów to jednak najważniejsze jest, to że rzeczywiście potrafi gotować i świetnie zna się na kuchni – tej codziennej i wyrafinowanej.

Kuchenne inspiracje, czyli mnóstwo przepisów

Takie właśnie są przepisy zawarte w „Pysznych obiadach” – wyrafinowane i tradycyjne. Jest ich 70, więc można je wypróbowywać przez niemal przez dwa i pół miesiąca, by żadne danie się nie powtórzyło. A są wśród nich zarówno proste przepisy na szybki posiłek dla rodziny, jak i na wykwintniejsze obiady, które zrobią furorę na stole, zachwycając smakiem i wyglądem wszystkich gości.

„Pyszne obiady” – najlepsza książka kulinarna z przepisami Anny Starmach

Jaką przewagę ma książka Anny Szarmach nad innymi podobnymi wydawnictwami? Przede wszystkim jest to pozycja dla każdego: dla tych, którzy sztukę gotowania maja opanowaną do perfekcji, jak i dla osób stawiających w kuchni pierwsze kroki. Jednym i drugim przydadzą się też praktyczne porady dotyczące realizacji przepisów. W kuchni ważne jest urozmaicenie. Dlatego też autorka nie rezygnując z tradycyjnych potraw, proponuje dania nieobecne dotąd na naszych stołach lub znane w innych wersjach. Najważniejsze, że wszystkie przepisy są sprawdzone, więc danie nie ma prawa się nie udać, jeśli kucharz lub kucharka przygotuje je zgodnie z podanymi wskazówkami.

„Pyszne obiady” Anny Starmach możesz zamówić na Gandalf.com.pl.

Zobacz podobne wpisy:

O autorze

Gandalf

  • ksiegozbior.bloog.pl

    doskonała książka z przepisami. Własnie jestem po niedzielnym obiedzie u siostry według przepisów Ani Starmach i to prawdziwy HIT.